Winkelwagen

<< Vorige - Volgende >>


The solution


filtersysteem

Artikelcode: 10401016The solution
Waterloop
De Solution bevindt zich tijdens normaal bedrijf 2 tot 10 centimeter onder het waterniveau. Het water wordt door The Solution gezogen: de pomp staat achter The Solution opgesteld of in de laaste filterkamer.Het water stroomt van buiten door het zeefelement naar binnen toe. Vuil, groter dan de spleet van het element, wordt uitgefiltreerd. Het gezuiverde water stroomt vervolgens vanuit het midden, via een gat naar een volgende kamer. Naarmate meer water gefiltreerd is, neemt de vervuiling aan de buitenkant van het zeefelement toe. Dit vuil nu wordt periodiek en volautomatisch verwijderd.

Werking
The Solution heeft aan de onderzijde een vuilwaterafvoer en een wateraansluiting. Daar wordt de waterleiding - of de druk van een pomp - op aangesloten. In het midden van het zeefelement bevindt zich een hoge druk sproeikop. Tussen de waterleiding en The Solution wordt een (meegeleverd) magneetventiel gemonteerd, welke tijdens normaal bedrijf gesloten is.
Spoelproces
Wordt nu de opdracht voor een reinigingscyclus gegeven, dan opent het magneetventiel, waardoor de waterleidingdruk naar The Solution wordt vrijgegeven.In The Solution wordt nu een watercilinder gevuld, die de complete behuizing, inclusief het zeefelement, 30 cm omhoog tot boven het waterniveau tilt. Eenmaal op zijn hoogste stand aangekomen, begint de hogedruksproeikop te sproeien, van binnenuit naar buiten, waarbij de sproeikop langzaam ronddraait en het volledige oppervlak van het zeefelement schoonsproeit. De vuilwaterafvoer bevindt zich in de spoelstand ook boven het waterniveau zodat het vuile spoelwater eenvoudig wegstroomt. Na circa 2 à 3 minuten wordt het magneetventiel weer gesloten. Daarmee stopt het spoelproces en zakt The Solution weer onder het waterniveau.

Bediening
De Solution is naar wens uit te voeren met een zeefelement met een andere spleet. Standaard wordt hij geleverd met een 300 micron element en is The Solution voorzien van een een grofvuilrooster.
Zowel bediening als onderhoud zijn uiterst eenvoudig. Door het verwijderen van de twee schroefknoppen is zowel het deksel als ook het zeefelement te verwijderen.
De Solution werkt op mechanische principes en maakt voor zijn automatische spoelproces alleen gebruik van de water(leiding)druk. Het hefvermogen van The Solution bedraagt bij de standaard waterleidingdruk (2,5 tot 3,0 bar) 75 kilogram. Behalve de sproeikop, heeft The Solution geen draaiende, aan slijtage onderhevige delen. The Solution verbruikt geen energie tijdens normaal bedrijf. Bij het spoelproces wordt een elektrische klep bekrachtigd welke gedurende het spoelen (circa 2 minuten) 10 Watt gebruikt. Het spoelwaterverlies bedraagt ongeveer 15 liter per spoeling.
euro 0.00

Aantal