Winkelwagen

<< Vorige - Volgende >>


Estrosieve 50cm


filtersysteem

Artikelcode: 10401012


Werking Super Sieve
Het water loopt tegen de scherpe kant van de driehoek aan waarbij de oppervlakte spanning van het water wordt gebroken. Het vuildeeltje, ongeacht of het zweefvuil is, wordt nu door deze (hydrostatische) werking van het zeefelement weggedrukt en uit het water getild. Voorts loopt het vuil over de scherpe kanten van de zeef naar beneden en ligt het ‘op het droge’. Het vuil kan het water nu niet meer verontreinigen door erin op te lossen, zoals bij een vortex en/of een borstelkamer.

Installatie Super Sieve
De EstroSieve is ontworpen om op basis van gravity ingezet te worden (zie voorbeeldopstelling boven). Omdat de EstroSieve uit RVS is opgebouwd, is hij erg sterk en daardoor universeel inzetbaar. Het grote voordeel van een gravity-opstelling is, dat al het grove vuil eerst verwijderd wordt, zonder dat het eerst door de pomp fijngemalen wordt. Zo wordt het water minimaal met afvalstoffen belast.
Waterflow
De EstroSieve zorgt ervoor, met een ingebouwde drijver en een daaraan gekoppelde klep, dat het waterniveau in de zeef automatisch geregeld wordt. Ook is de EstroSieve naast of in het biofilter te plaatsen.

Er zijn 3 modellen EstroSieve
Small >10 m3/uur (30cmx72cmx55cm)
Medium >15m3/uur (39cmx82cmx55cm)
Large >20m3/uur (55cmx82cmx55cm)

Aansluitingen Super Sieve

Onderin de EstroSieve wordt het water afgevoerd met een capaciteit tot 20 m3/uur. Zo wordt het complete filtersysteem met één pomp bediend. De EstroSieve is eenvoudig als zwaartekrachtsysteem in te zetten.
Met de 1x110 mm (EZ25 en 35) of 2x110mm (EZ50) inlaat is zij toepasbaar op elk bestaand of nog te bouwen filtersysteem. Aansluiting rechtstreeks op de skimmer of bodemdrain is op uiterst eenvoudige wijze te realiseren. Dit gecombineerd met bijvoorbeeld een Bubblebead Filter biedt een uniek compacte totaaloplossing. Het vuil wordt snel uit het water gehaald waardoor zo min mogelijk schadelijke stoffen in het water oplossen. Zo wordt vermaling van vuil voorkomen en daarmee het oplossen van dit vuil in het water. Dit betekent minder ammoniak, minder nitriet, minder nitraat en daarmee een sterke rem op de algengroei.
euro 0.00

Aantal