Winkelwagen

<< Vorige - Volgende >>


Bacto Plus Gel 2,5 ltr


Bactoplus bacterieculturen

Artikelcode: 05050125Bacto Plus Gel  2,5 ltr
Bactoplus Gel:

Hetzelfde als Bactoplus. De Gel hecht zich aan het filtermateriaal, hierdoor krijgen de bacteriën meer tijd om te ontwikkelen, ideaal voor de opstart van nieuwe vijvers en filtersystemen.

Vissen produceren continu ammonia, het komt o.a. vrij bij de opname van zuurstof via de kiewen. Ammonia vormt zich bij een pH boven 7.4 als ammoniak wat uiterst giftig is.
In een biologisch filter zetten bacterien amminia via nitriet om in nitraat. Voor dit proces zijn 2 soorten bacterien verantwoordelijk.
De eerste groep zet ammonia om in nitriet, deze bacterien worden wel AOB genoemd.
De tweede groep zet nitriet om in nitraat, deze bacterien worden wel NOB genoemd.
Beide processen vinden plaats met behulp van zuurstof, het is daarom voor optimale filterprestaties van belang dat het water in het filter rijk aan zuurstof is.

BactoPlus Filter Starter (Gel) bevatten zowel AOB als ook NOB en wel in zeer grote aantallen. Bij productie worden ruim 8oo miljoen bacterien per ml. aan de producten toegevoegd.
Gebruik deze producten bij opstart, na onderhoud en bij problemen met de waterkwaliteit.
Indien het filter goed te bereiken is en het filtermateriaal drrog te zetten is, dan kan de Gel versie direct op het filtermateriaal worden aangebracht hetgeen de effectiviteit verbeterd.
57.99  euro 52.19


Aantal